top of page

Med en gedigen erfarenhet inom elbranschen har vi varit en pålitlig partner för våra kunder i Österbotten över tre årtionden.

VÅRAN HISTORIA

Acu - elektro grundades år 1982.

I början var de tre ägare och företaget fick sin start i Jakobstad där de tillverkade högtalare till orkestrar i Jakobstad. 

Snart flyttades verksamheten till Kronoby. Under åren har företaget hunnit verka på olika platser runt om i byn. Vid Peters hemgård, Haga-Market och det gamla posthuset som köptes och renoverades 1988. På 1990-talet kunde man också köpa all hemmets elektronik från Acu - elektro, som då fungerade som en elektronik butik. 

Ganska snabbt blev Nautor en viktig samarbetspartner, det hjälpte Acu-elektro att etablera sig och sätta tonen för vilka tjänster företaget erbjuder och utför idag och att överleva den svåra ekonomiska perioden på 1990-talet.

 

Tre ägare blev snart två och under en tid var Peter Skogvall ensam kvar av de tre som grundade företaget. Men 1990 kom Kjell Blomqvist med i bilden. Kjell var en del av Acu-elektro i 23 år.

Nu är det Peters söner som är medägare i företaget.

 

Acu - elektro strävar efter att fortsätta utvecklas med den yngre generationen och vara ett etablerat företag i Kronoby kommun. De vill erbjuda konkurrenskraftiga tjänster till industri- och båtbranschen runt om i Österbotten.

bottom of page